Vietnam nieuws

27/12/2021 - 15:25

 

Op 1 januari 2022 eindigt onze vzw FINADO haar werking in Vietnam. Het FINADOHOUSE-project wordt al een tijdje ondersteund door een lokale Vietnamese organisatie en is als dusdanig zelfredzaam geworden.

De lokale partnerorganisatie waar FINADO in Vietnam jarenlang mee samenwerkte, beëindigt haar activiteiten. FINADO blikt met veel dankbaarheid terug op de jarenlange samenwerking.

14/08/2016 - 17:18

18/12/2012 - 15:47

Bij de opening van het nieuwe schooljaar werd een hele ceremonie georganiseerd.  Kinderen verzorgen optredens voor familieleden en symphatisanten.  Voor de verantwoordelijken van de partneroganisatie een drukke maar voldoening gevende dag.

Op de foto's vinden jullie een overzicht van de materialen die aangekocht werden door Finado-Vietnam voor de cursussen Engels die in het Finadohouse georganiseerd worden.  Door de grote interesse - ruim 150 inschrijvingen - was er een tekort aan meubilair (stoelen, tafels, borden,...).

18/12/2012 - 15:16

Op de foto's vinden jullie een overzciht van de materialen die aangekocht werden door Finado-Vietnam voor de cursussen Engels die in het Finadohouse georganiseerd worden.  Door de grote interesse - ruim 150 inschrijvingen - was er een tekort aan meubilair (stoelen, tafels, borden,...).

Er werden ook enkele nieuwe bedden gekocht voor de overnachingen van de studenten van de universiteit die de leerlingen komen helpen. De studenten hebben Engels als hoofvak en moeten een aantal activiteiten meedoen zodat ze getuigschriften kunnen krijgen.

05/02/2012 - 00:00

Projectverslag Soc Son, Viëtnam, Juli 2011
Olivier Cavens & Zara Piron

Begin juli vertrokken Zara & ik voor een maand naar Viëtnam. We zouden er drie weken lang, in samenwerking met Viëtnamese studenten, gratis Engelse les geven aan kinderen van 6 tot 15 jaar. De kinderen kwamen allen uit de buurt van Soc Son, een voorstad van Hanoi met vele rondomliggende boerendorpjes. In één van deze dorpen is het Finado House II gesitueerd, waar we drie weken verbleven en tevens les gaven.