Espoir pour demain - Dlo se lavi

L'espoir pour demain      -      Dlo se Lavi

Trou Chouchou (regio Petit-Goâve)

Nood aan drinkbaar water in Trou Chouchou!
Op het terrein van de school 'l'Espoir pour demain' werd enkele jaren geleden zuiver drinkbaar water voorzien voor de dorpelingen.
Een omgewaaide boom raakte deze waterpomp! Ook het dak van de kleuterklas is vernield.
(Na de foto van de indienstneming van de pomp in 2012 moeten we nu jammer genoeg beelden tonen van de vernietigde pomp en het beschadigde gebouw)

 

Verschillende scholen die in het verleden door de vzw Finado bij hun bouw en bij hun werking gefinancierd werden, zijn door de natuurramp van 12 januari 2010 geheel of gedeeltelijk ingestort. Omdat deze scholen maatschappelijk belangrijke ankerpunten zijn, was een snelle herstelling en wederopbouw noodzakelijk.

De school 'L'espoir pour demain' werd door de aardbeving voor 75% verwoest. Met de afbraak van de onveilige delen werd al snel na de aardbeving gestart.  Er werden twee nieuwe gebouwen opgetrokken. De klassen werden in gebruik genomen voor de ruim 300 kinderen.

 

Mei 2013: tijdens het werkbezoek werd het nodige schoolmateriaal aangekocht in het bedrijf 'Henri Deschamps' te Port-au-Prince. De leerlingen zullen het nieuwe schooljaar beginnen met het nodige schoolmateriaal zoals schriftjes, balpennen, potloden,  ... .

 

Voorziene werkzaamheden:

- de bouw van latrines

 

In het rotsachtige dorp Trou Chouchou hadden de dorpelingen geen toegang tot zuiver drinkwater. De rivieren die door het gebied stromen, kunnen zelfs niet dienen om de aanplantingen te irrigeren. Er werd een waterput gebouwd met waterpomp op het terrein van l'espoir pour demain. Het project laat de bewoners van Trou Chouchou toe om drinkbaar water van een goede kwaliteit te gebruiken. Op die manier zal het risico op ziektes veroorzaakt door het drinken van slecht, vervuild of besmet water verminderen.

 

Om een lange levensduur van het project te kunnen garanderen is het belangrijk dat het beheer, de controle en het onderhoud van de installatie wordt uitgevoerd door bewoners uit de regio die zich betrokken voelen bij het project.