Le Bon Samaritain - schoolproject

Le Bon Samaritain te Petite Place Cazeau (regio Port-au-Prince) 

Deze school is één van de eerste schoolprojecten van Finado. Het gebouw werd in de loop der jaren volledig gefinancierd door Finado. In 2008 werd er een nieuwe klas bijgebouwd en ingericht. Door de aardbeving op 12 januari 2010 werd de school volledig verwoest. Kort erna reeds werd een geschikt terrein aangekocht.

De nieuwe gebouwen werden ontworpen in samenspraak met de ingenieur van onze partnerorganisatie en de directeur van de school, Ronald Alfondse. De nodige budgetten werden voorzien voor de aankoop van materialen en voor de bouw van de school. Er werden zes nieuwe klassen en een lokaal voor de directie gebouwd.

Vandaag wordt er opnieuw onderwijs gegeven: van 8 u tot 13 u komen de lagere schoolkinderen aan bod en van 13 u tot 17 u volgen de kinderen van het secundair les.

De werken voor de watervoorziening werden uitgevoerd.

Mei 2013: tijdens het werkbezoek werd het nodige schoolmateriaal aangekocht in het bedrijf 'Henri Deschamps' te Port-au-Prince. De leerlingen zullen het nieuwe schooljaar beginnen met het nodige schoolmateriaal zoals schriftjes, balpennen, potloden,  ... .

Voorziene werkzaamheden:

- sanitaire voorziening

- het pleisteren van de buitenmuren

- het aanschaffen van schoolmeubelen (banken, borden)

 

Voedingsproject:

- Het nodige materiaal voor de kookruimte werd aangeschaft.

- Vanaf september 2013 zullen de kinderen een goede, warme maaltijd krijgen op school.