BABYLANDSCHOOL KRIJGT 4 NIEUWE KLASSEN

U kan ook foto's terugvinden van Babyland KG op deze website : media/foto's

Babyland Kleuterschool – Addis Abeba

Enkele maanden geleden lieten we in deze knusse school een aantal vervallen barakken slopen om plaats te maken voor de nieuwbouw van vier nieuwe klassen. Met geld van Medimuze-koor aangevuld met een gift van Stephan en Sofie kon ingenieur Girma hier in ‘no time’ vier klassen optrekken en afwerken! Bij Michel en Marijke, die Medimuze warm maakten om geld bijeen te brengen voor dit project, was de ontroering groot.

Er volgde een hele openingsplechtigheid. We werden allemaal uitgedost in traditionele kledij. In een toespraak werden Michel en Marijke in de bloemetjes gezet. Dan was het tijd om de nieuwe lokalen één voor één te bezoeken. Ingenieur Girma legde uit wat het voordeel was van het bouwen in grote geprefabriceerde betonplaten.

De dochter van de directrice toonde ook de eerdere verwezenlijkingen die hier samen met Finado konden gebeuren: het vernieuwen van de buitenmuur, het renoveren van sanitair en wasplaats, het voorzien van een watertank en prefabkantoor en rustruimte voor de kleuters. Alles wordt hier netjes onderhouden.

Er is nog werk aan de winkel. Er is nog geen noemenswaardig sanitair voor de volwassen die aan de slag zijn op deze school. Misschien nog iets voor de  toekomst? Ook hier sluiten we ons bezoek af met een koffieceremonie.

De Babyland-kleuterschool ligt tussen Arat Kilo en de Piazza-wijk in Addis Abeba.

‘Ik had niet verwacht zo emotioneel te worden bij het zien van de verwezenlijking waar wij met het koor Medimuze hebben aan meegewerkt. Er werden tussen 10 juni en nu 4 klaslokalen gebouwd en afgewerkt.   De ontvangst door de zingende kinderen, de twee feestelijk uitgedoste kinderen die ons verwelkomingsbloemen  gaven, de directrice die ons om de hals vloog bracht ons tot tranen. Dan kregen Marijke en ik elk een schaar om de klaslokalen officieel te openen, onder luid handgeklap en geroep van de kinderen. Toen was het tijd voor geschenken: wij kregen elk een traditionele outfit, die we onmiddellijk aantrokken en nadien een officieel certificaat voor de hulp die wij hadden geboden’ (Michel)

Medimuze is een buitenbeentje in de koorwereld. Het kamerkoor ontstond uit een idee voor een éénmalig aperitiefconcert binnen de Medische Eenheidskring Dendermonde. De opbrengst van de tweejaarlijkse concerten in het Heilige Maagdcollege te Dendermonde gaan steeds naar een ander sociaal project. Dokter en mevrouw Van der Haegen stelden dit jaar Finado Ethiopië voor. Er werd in juni gezongen voor de bouw van nieuwe klasjes in KG Babyland in Addis Abeba. De opkomst was overweldigend. De 400 stoelen in de kapel moesten nog aangevuld worden met 50 stuks. Het thema van het concert was ‘de Liefde’. Het koor onder leiding van Jos Moens werd begeleid door Frank Nobels op klarinet, Mark Goossens op piano en vioolvirtuose Hilde Van Keer.   Dank aan de leden van Medimuze, het Heilige Maagdcollege, de vele sponsors en  de talrijk opgekomen muziekliefhebbers.