Honey - kleuterschool (Addis Abeba)

Honey School – Addis Abeba – bezoek 12 november 2012 

Een klein schooltje dat van bij onze aankomst een grote indruk maakt op onze medereizigers. We worden hartelijk onthaald door de directrice en de leerkrachten. Het aangekochte materiaal staat uitgestald en alles is gereed voor onze eerste koffieceremonie in Ethiopië. Natuurlijk krijgen we eerst een rondleiding door de school om de klaslokaaltjes en het sanitair te zien dat Finado eerder financierde. In sommige klasjes blijven de kleuters geconcentreerd op de proefjes maar in andere wordt luid voor ons gezongen ‘welcome, welcome…’. Het is bijna middag en de kleinsten schuiven aan om hun handjes te wassen vooraleer aan tafel te  gaan. Eén enkele kleuter wacht nog op het eten dat zijn mama moet brengen maar alle andere kleuters openen hun ‘box’. We zijn nieuwsgierig wat ze zoal meegebracht hebben. Voor heel wat kleuters is het deze middag pasta, injera of firfir. Geen boterhammetjes zoals bij ons.

We worden uitgenodigd voor de koffieceremonie. Intussen wordt ons verteld wat de school heeft kunnen aankopen met het geld dat we van Sofie en Stephan ontvingen: een tv/video voor de ontspanningsruimte, nieuwe matrassen, een set stoelen voor de leraarskamer (waar we zelf blijken op te zitten), kleine bankjes voor de kleuters, maar ook zeep en zoveel meer. We hebben nog geen grote honger maar willen toch al eens proeven van de injera en lamsschotel die ons wordt aangeboden.

We zijn vooral ook blij omdat er veel respect is voor de gebeurde investeringen. Alles wordt netjes onderhouden.

Bericht 22/04/2012

Net voor het weekend nam de directrice van de Honey-kleuterschool een computer in ontvangst uit de handen van Seyoum Mamo. Het zijn Stephan, Sofie en Ledya die zich engageerden om deze school een eerste computer en printer te bezorgen... die zal gebruikt worden voor de administratie, het bijhouden van resultaten en drukwerk voor de school.

Een koffieceremonie kon bij de overhandiging niet ontbreken !

In Honey werden eerder twee kleine leslokalen toegevoegd, het kleine kantoor van de directrice verplaatst om een klas te vergroten, nieuw sanitair geplaatst... Een aantal matrasjes waar de kinderen tijdens de pauze op slapen zijn nu dringend aan vervanging toe.