ACTIVITEITEN BELGIË 2012 - EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA

ZATERDAG 24 NOVEMBER 2012 : QUIZ ROTARY ST. GILLIS.W.

Aan de vriendschappelijke quiz onder het motto “ deelnemen is belangrijker dan winnen ingericht door Rotary St.Gillis Waas – Stekene... namen ook twee finado-teams mee. ‘Jong Finado’ scoorde behoorlijk beter dan de ‘ouderen’. Rotary St. Gillis organiseert dit werkjaar drie activiteiten (quiz, optreden Willem Vermandere (2013) en een maatjesfestival (2013). Het schoolproject Bewa in Fiche is één van de begunstigde projecten van dit werkjaar.

STUDENT KICK-OFF GENT – 26 SEPTEMBER 2012

Om het nieuwe academiejaar spetterend in te zetten, had op woensdag 26 september  in Gent de 7de editie van het Student Kick Off Festival plaats.  Net als vorig jaar werd aan alle festivalgangers gevraagd om één euro inkom te betalen voor het goede doel,  en net als vorig jaar werd Finado uitgekozen als partner om deze opbrengst goed te besteden.  Als tegenprestatie trommelden we vanuit Finado meer dan 30 paar helpende handen op om als medewerker ons mannetje te staan op het festivalterrein.  We werden ingezet achter enkele bars, en genoten al tappend van de fantastische sfeer op het prachtige Sint Pieters Plein.   Rond 19u waren er al zo’n 20.000 studenten door de ingang gepasseerd, en vele duizenden volgden nog later op de avond.  Yevgueni, Absent Minded, Geppetto the Wales, MerdanTaplak en vele andere groepen bezorgen de tienduizenden uitgelaten studenten een onvergetelijke dag.

We kijken uit naar de volgende weken, wanneer we zullen vernemen hoeveel deze fantastische avond voor Finado heeft opgebracht.  Maar dat we er mooie dingen zullen kunnen mee doen, dat staat nu al vast.  Met dank aan alle studenten, en de organisatoren van Student Kick Off!

EVENT4WATER – 23 SEPTEMBER 2012

De tweede editie van Event4water in Schellebelle was een schot in de roos. Op 23 september verzamelden zich op het Eetgoed meer dan 300 sympathisanten voor een wandeling of een fietstocht. De weersvoorspellingen waren ongunstig... maar toch kwam iedereen droog binnen. Joris en Mathilde stelden net als in 2009 hun unieke tuin open voor de deelnemers. Annete, Lucie, Annemie, Piet, Alex en Jan verzamelden een schare vrijwilligers rond zich om alles in goede banen te leiden. Ze maakten een hele schare sponsors warm (Pieter, De Noordzee, Palm...) Voor de sneltsten was er cake en koffie. Vanaf vijf uur werd iedereen een glas cava aangeboden. Daarna kon iedereen aanschuiven voor een uitgebreide BBQ en gesmaakt dessert-buffet. De avond werd afgesloten met een tombola en... als hoogtepunt de overhandiging van een cheque ter waarde van 10.000 euro voor de waterprojecten van Finado in Ethiopië. Greta bedankte iedereen die er voor zorgde dat event4water zo’n succes is geworden. Maandag werd reeds 5000 euro overgeschreven voor het waterproject in de Bewa-school in Fiche.

PICNICK IN HET PARK - 8 JULI 2012

Het was een natte zondag. De verkoop van Mojito, hesp en Orval aan de Finado-stand vielen een beetje tegen. Volgend jaar beter!

FINADO ETHIOPIE OP DAG INTERNATIONALE SOLIDARITEIT 16 JUNI 2012

Finado Ethiopië nam op 16 juni deel aan de reflectie-en uitwisselingsdag voor internationale solidariteit in Gent. Zeer boeiend was de kritische reflectie op ontwikkelingssamenwerking door Dirk Barrez. Tijdens de gesprekken kwamen zowel NGO’s als Vierde Pijlerorganisaties aan bod. In het finadostandje gingen de laatste exemplaren van het boekje Daily Bread van de hand.

MEDIMUZE CONCERT HEMACO DENDERMONDE - 10 JUNI 2012

Medimuze organiseert om de twee jaar een concert voor een goed doel. Dit jaar ten voordele van Finado Ethiopië voor de bouw van vier klasjes in de Babylandschool in Addis Abeba. De vierhonderd stoelen in de kapel dienden nog met 50 stoelen aangevuld worden. Het thema van het concert was 'de liefde'. Het koor onder leiding van Dr. Jos Moens zorgde voor een recordopbrengst. Na het concert verzorgde de Finado-Ethiopië ploeg een onvergetelijke receptie op de speelplaats van het Heilige Maagdcollege.

GOUDEN ROEPIELOOP  23 APRIL 2012

Hierbij bezorg ik – Hans Majaen- jullie een kort verslagje van de Gouden Roepie, een benefietwedstrijd voor sociale projecten in binnen- en buitenland, georganiseerd door het Mater Salvatoris Instituut uit Kapellen. Dit jaar werd gelopen t.v.v. de projecten in Ethiopië van V.Z.W. Finado. Op woensdagmorgen 25 april verzamelden de leerlingen, leerkrachten en directie van de school op de gemeentelijke atletiekpiste voor de jaarlijkse benefietwedstrijd "de gouden roepie".  Ik dacht dat er vooral gesponsorde rondjes werden gelopen voor het goede doel... maar de Gouden Roepie is veel meer: Iedereen (inclusief leerkrachten en directies) is verkleed: als super-mario, teddybeer, nijntje , noem maar op...  Naast rondjes lopen worden er ook veel hotdogs gegeten, gedanst, gesport (vb. touwtrekken tussen de leerkrachten en leerlingen)  De zon was van de partij, de sfeer was supergezellig. Kortom je zag dat het goed was...

ROTARY EN INTERWHEEL WETTEREN CONCERT - 30 MAART 2012

Tijdens het concert ontving Filip De Sutter een cheque van 3000 euro uit de handen van voorzitter Boudewijn De Buck. Het concert van Koninklijke Fanfare Volksopbeuring uit Massemen stond onder leiding van Diederick De Rouck. Het geld werd gebruikt voor de afwerking en inrichting van de school in Welkit

ROTARY DENDERMONDE CONCERT - 23 MAART 2012

De kouterkerk in Zele was voor de gelegenheid omgebouwd tot een heuse concertzaal. De koninklijke Harmonie Ste Cecilia onder leiding van Bart Picquer bracht een klassiek programma met als thema 'over helden en feesten'. Greta ontving een cheque van 4000 euro uit de handen van Rotary-voorzitter Carlos Geens. Het geld wordt gebruikt voor de Finado-projecten in Fiche.

NINA-CAMPAGNE - MAART 2012

De wedstrijd t.v.v. het goede doel in de weekendbijlage van het Laatste Nieuws ging gedurende vier weken naar Finado Ethiopië

ETHIOPISCH KERSFEEST 14 JANUARI 2012

De tiende editie van het kerstfeest was bijzonder. De Ethiopische ambassade bood dit jaar niet enkel een koffieceremonie aan maar ook een culturele show. De nieuwe Ethiopische ambassadeur en Europees kampioen Bekele hielden een korte toespraak... maar de grote verrassing was dat de aanwezigen een fris glas St.Georges konden proeven.

een aantal activiteiten - benefieten werden niet opgenomen in deze lijst omdat we geen verslag / foto's ontvingen