¨Regio Zuid-West na de orkaan

De laatste berichten (vrijdag 14/10/2016) die Marina ons bezorgt uit Haïti zijn erg confronterend.

In de regio Torbeck zijn bijna alle peterschappen dakloos.  Ze overnachten in een gedeeltelijk ingestorte kerk of bij buren.  Sommigen hebben van het puin al terug een afdakje gemaakt.  Hun schaarse bezittingen zijn ze nu ook kwijt.
Onze school Etzer Vilaire is ingestort. . De bakkerij is gedeeltelijk ingestort. De Cantine en de keuken zijn volledig vernietigd. Het dak van de Maison de Mineurs waar we het Centre de Nutrition organiseren is volledig weg.  Ook meerdere muurdelen zijn ingestort.
In Delatte en Trou Chouchou hebben alleen de gezinnen waarvoor we al kunnen bouwen hebben nog onderdak. Alle andere zijn dakloos!  Op de terugweg naar Port-au-Prince wordt ook nog het Centre Locale Socio Communautaire bezocht.
Torbeck: geen fruit, geen bananen, hier en daar nog een kokosboom zonder vruchten, de meeste liggen op de huizen. De wegen zijn bedekt met bomen en golfplaten. Als er nog een boom staat moet je opletten, want er hangen weggewaaide golfplaten in die bomen.
Ook in Bainet zijn meerdere peterschappen dakloos maar de weg is nog steeds niet vrij.  Voorlopig geraak je daar alleen door met bootje over te zetten.