NIEUWBOUW KLASSEN YEKA WOLIYA SCHOOL

MAART 2017

Door het uitroepen van de noodtoestand kort na de zomer 2016 liepen de werken aan de Yeka Woliyaschool ernstige vertraging op. De school staat onder dak en kan nu afgewerkt worden.  Onderaan zijn twee foto's toegevoegd van de huidige toestand.

JUNI 2016

De bouw van de klassen is in volle gang. Met enige regelmaat krijgen we foto's met de vooruitgang van de werkzaamheden. Binnenkort zullen de werkzaamheden een tijdje stil liggen door het regenseizoen...  Na 11 september kunnen de werken dan opnieuw op volle toeren verder gezet worden.

MAART 2016

In maart bezochten Jan, Rikkie en Katleen de Yeka Woliyaschool in Ethiopië. Ze wisten de hele Finadoploeg te overtuigen dat we onze schouders onder deze school moeten zetten... er zijn dringend nieuwe klaslokalen nodig, aangepast sanitair, schoolbanken enz.

Er werden onderhandelingen gevoerd met de aannemer - door het team in Ethiopië - en door Katleen vanuit België. Dit leidde tot een evenwichtige overeenkomst. Omdat de situatie voor de leerlingen zo 'armtierig' is ... werd besloten om zo snel mogelijk met de werken aan te vangen.

Eind mei 2016 kregen we de eerste foto's ... er is materiaal aangekomen en de werken voor de funderingen zijn begonnen