RUN4WATER 2015 - 22 NOVEMBER ADDIS ABEBA

22 NOVEMBER

Met meer dan 130 Finado petekinderen en 17 Belgen trokken we naar de start op Maskal Square.... iedereen liep de 10 kilometer uit onder een stralende Addis-zon. Daarna was er het traditionele feest in Ras Amba waar de kinderen kunnen genieten van een buffet. De snelste deelnemers en de beste studenten werden opnieuw in de bloemetjes gezet.

21 NOVEMBER ERVAREN WE MET EIGEN OGEN HOE MOEILIJK HET IS WANNEER JE GEEN STROMEND DRINKBAAR WATER BIJ JE THUIS HEBT

Morgen lopen we in Addis met meer dan 130 run4water deelnemers voor veilig drinkwater in Debre Sina... vandaag na het bezoek aan de Maru Choboteschool zagen we hoe mensen water halen aan waterpunten waar het water met een klein straaltje hun jerrykans vult ... om dan aan een lange tocht naar huis te beginnen

NOVEMBER 2015 :

Voor de zevende keer nemen Belgische sympathisanten en een honderdtal petekinderen deel aan de Great Ethiopian Run op 22 november 2015 in Addis Abeba. Via de website  www.run4water.be kan je hen een duwtje in de rug geven en zorgen voor drinkbaar water in Enchene, een dorp zonder water in de buurt van Debre Sina.  Je kan het project ook steunen door een gift op rekening  BE46 7775 9906 8036 met vermelding 'run4water'

MAART 2015 :

Met hun deelname aan de Woman 5Km door de straten van Addis geven een vijftigtal petekinderen (meisjes !) het startschot voor de jaarlijkse run4water campagne...  Op 15 maart verzamelden ze aan het kantoor van Finado om dan gezamelijk de 5kilometer af te leggen.

De webstie van run4water werd intussen aangepast. De eerste kandidaten om mee te lopen in de Great Run in november hebben zich intussen gemeld. We kijken nog hoe we hun deelname kunnen combineren met een bezoek aan één of meerdere finado projecten.

Finado is in gesprek met het watercomité an het dorp Enchene in de buurt van Debre Sina. Samen bekijken we hoe we de inwoners drinkbaar water kunnen bezorgen.

De provincie Oost-Vlaanderen heeft zijn steun toegezegd, net als de St. Salvatorschool uit Gent en de Kouter Basisschool in Zele

In het kader van de wereldwaterdag organiseerde de Kouter Basisschool een sponsortocht t.v.v. het waterproject in Debre Sina... het werd een recordbedrag !

De Sint Salvatorschool stapte op Goede Vrijdag van Gent naar Oostakker. Het waterproject was in de klassen regelmatig aan bod gekomen en de vastenaktie leefde heel erg onder de leerlingen. Een trotse directrice overhandigde dan ook de cheque bij aankomst in Oostakker.