FINADO ETHIOPIA GEREGISTREERDE FOREIGN CHARITY

Op 17 december 2014 certifieerde het 'Charities and societies agency van de Federale Democratische Repulbliek Ethiopië' de registratie en licentie van Finado Ethopia als Foreign Charity. Het stemt toe in de organisatie van peterschappen, ondersteunen van scholen, water -en sanitatieprojecten enz.

Het agentschap bracht ook alle betrokken organisaties op de hoogte zoals het Ministerie van Vrouwen, Kinderen en Jeugdzaken; douane en taxatiediensten, de Woreda Yeka, de Ethiopische ambassade in Brussel, de Belgische ambassade in Addis Abeba enz. Het Belgische team feliciteerde de Ethiopische medewerkers met deze belangrijke stap.

Ook de families van de petekinderen worden op de hoogte gebracht van de registratie en de organisatorische veranderingen die hiermee gepaard gaan in Ethiopië. Op 21 januari nodigden Seyoum, Yoseph en Misrak families uit de wijken Arada en Yeka uit voor een infosessie.  Voor de sponsors, meters en peters in België verandert er niets.  

Naast de jaarlijkse controle van de rekeningen vanuit België zal er nu ook steeds een externe audit gedaan worden in Ethiopië.