RUN4WATER 2014 NET ALS GREAT RUN MET RECORD AANTAL DEELNEMERS

De Great Run van 2014 kenmerkte zich door uitstekend weer (zeg maar warm !), een record aantal deelnemers (meer dan 40.000)... en ook een record aantal Run4water deelnemers (bijna 150). We waren met maar liefst 19 Belgen, onze Ethiopsche ploeg medewerkers en meer dan 120 petekinderen, waaronder een twintigtal kinderen uit het tehuis van Zewditu Meshesha.

Bij de start worden Fikerte en Filip geïntervieuwd door de Ethiopische televisie.

Uit onze groep kwam een bijzonder nieuw record... één van de jongens van Zewditu liep een tijd van ca 33 minuten! Volgend jaar loopt hij mee in de competitie met een rugnummer!

Voor de tweede maal op rij ging de start door op Jan Meda. Dat zorgde weer voor de nodige verkeerschao's... Toch wisten de meeste deelnemers het t-shirt tijdig af te halen in het Finado-kantoor en ook nog de startplaats te bereiken voor het startschot. (we waren al om 6.30 u aan het bureau!)

Na afloop, fier met de medailles om de nek naar Ras Amba voor een afsluitend feestje.  Iedereen staat recht voor het Ethiopisch volkslied en dan wordt iedereen uitgenodigd voor een buffet. Daarna was er de gelegenheid om met de vele petekinderen een woordje te wisselen.

We kunnen al vast een primeur weggeven voor volgend jaar: dan lopen eer ook een tiental kinderen mee uit Mehure Gedame Eyassus in Hawariat.