Frank, Hilde, Elias en Ibram bezoeken hun petekind Kiddist

Hilde en Frank trokken met hun kinderen Ibram en Elias tijdens de paasvakantie 2014 naar Ethiopië. Ze waren nieuwsschierig naar het land van hun metekindje Kiddist. Ze trokken langs de Historische Route en sloten hun reis af met een bezoekje aan Kiddist

 

Na de middag kunnen we op bezoek bij ons metekind Kiddist. Haar vader zit ons op te wachten op het kantoor van Finado. We rijden een heel eind door de buitenwijken van de stad. Op een bepaald moment moeten we te voet verder. We komen aan een poortje met daarachter een 3tal kleine huisjes rond een binnenkoertje.

 

Lemen muren, 2 piepkleine kamertjes waar 4 mensen moeten leven. De vader heeft altijd als tuinier gewerkt maar is zijn werk kwijtgeraakt. De moeder is ziekelijk en als ze beter is gaat ze werken als wasvrouw.
Kiddist en haar zusje zijn bij onze aankomst zeer verlegen. Kiddist, ons pleegkindje wordt op 11 sept 14 jaar. Het is een heel mooi meisje, heel klein.

 

Ze is zeer blij met de cadeautjes die we hebben meegebracht. We gaan met Josi een zak tef kopen. Tef is het basisgraan voor de bereiding van de injera. Daarnaast geven we geld voor het kopen van pepers, linzen, tomaten en uien.

 

De familie is ons zeer dankbaar! De mama’s wenen van geluk. Het geeft een goed gevoel dat ze een mooi Paasfeest kunnen vieren!  Voor ons een kleinigheid, voor hen een tijdje zonder problemen injera kunnen maken.

 

Het is allemaal heel ontroerend. Blij dat we met onze eigen ogen gezien hebben hoe ons sponsorkind woont en leeft. Onze kinderen zijn ook erg aangeslagen. Ze beseffen dat ze  geluk hebben dat hun bedje hier in België staat. Het geeft hen stof tot nadenken