VERRASSINGSBEZOEK AAN SCHOOLPROJECTEN ADDIS ABEBA

Filip en Yoseph brachten in januari verrassingsbezoeken aan de drie scholen in Addis Abeba waarmee Finado samenwerkt bij de uitvoering van projecten.

 Honey School

In november waren de werken aan de buitenafsluiting van de Honeyschool nog niet begonnen. De directrice was blij verrast met het bezoek van Yoseph en Filip. Ze toonde fier de vernieuwde afsluiting in metaal over meer dan twaalf meter aan de voorzijde van de school. Hierdoor moet de veiligheid van de kleuters gegarandeerd worden. We moeten het resultaat zowel van de binnenzijde als van de buitenzijde bekijken… vóór we omgeven worden door de kleuters.

 Babyland – nieuw sanitair

We moeten eventjes wachten voor we het nieuwe sanitair te zien krijgen… want het is al in gebruik. Finado renoveerde eerder het sanitair voor de kleuters maar er waren geen toiletten voor de leerkrachten. Omdat we hier helemaal onverwacht zijn willen we toch ook eens het gerenoveerde sanitair en de klassen (die in 2012 werden ingehuldigd) zien. Alles is piekfijn in orde… en heel erg proper. Eén van de leerkrachten is net bezig om met de kleuters te zingen… ze stelt voor dat de kleuters ook voor ons een liedje zingen.

 Ethiopian Andinet

Op deze grote school gaan we direct naar het kantoor van de directeur want we komen enkel om de lijst van de kinderen die hier dankzij Collectief Decorum een schooluniform, schoolgeld, boeken schriften… krijgen. De directeur toont ons de lijst maar hij dringt er op aan dat we hem volgen…  bij het laatste bezoek hadden we ons ongenoegen getoond over het onderhoud van het sanitair en het feit dat een eerder gekochte watertank niet aangesloten was.

 

Eerst naar het sanitair… en ja de deur die in november nog uit zijn hengsels was hangt nu netjes op zijn plaats… Netjes ! Dat is echt toepasselijk want de toiletten zijn ook echt proper. Dan gaan we naar de afdeling van de kleuters. De tank is aangesloten aan de nieuwe waterleiding en er komt zowaar water uit… De directeur zegt dat men  in de toekomst de tank hoger wil plaatsen zodat er meerdere aftappunten continue van water kunnen voorzien worden.