MARU CHOBOTE SCHOOL KRIJGT WATER DANKZIJ RUN4WATER

Op 24 november 2013 kleurden de straten van Addis Abeba 'geel'. Meer dan 30.000 deelnemers zijn opgedaagd voor de Great Run... dit dit jaar door de vele wegenwerken een ander parcours volgt.  De Finado-delegatie bestaat uit bijna 130 personen, waaronder meer dan 100 petekinderen voor wie Finado het deelnemers-T-Shirt betaalde. Na de finish werden alle petekinderen uitgenodigd voor een after-party in het Ras Amba Hotel.

Op 27 november konden Dirk, Filip en Seyoum het nieuwe waterproject in de Maru Choboteschool in Inchini plechtig openen.  Dankzij een subsidie van de Provincie-Oost-Vlaanderen konden de werken reeds voor de Run aanvangen. Aan het bouwen van een water-punt samen met een tanker (als buffer) is ook een sensibiliseringscampagne rond respect en hygiëne gekoppeld.

Dankzij het succes van de Run4water 2013-editie konden voor Maru Chobote ook schoolbanken aangekocht worden. Finado bekijkt de mogelijkheden voor verdere samenwerking met de school waarvan het overgrote deel van de leerlingen de lessen "zittend op de grond' moeten volgen.