ETHIOPISCH KERSTFEEST 18 JANUARI 2014

De twaalfde editie van het Ethiopisch Kerstfeest kreeg de toepasselijke naam 'Timkatfeest' omdat het vlak voor het Ethiopische Timkat viel (19 januari '14)  Nieuw op het programma was het optreden van het Ethiopisch Orthodoxe koor van  Antwerpen o.l.v. Abba Mezgebu. Vooral de sierlijke dansbewegingen met de bidstok en sistrum werden door de aanwezigen vereeuwigd. Natuurlijk blijft het hoogtepunt voor de meeste bezoekers de Injera met Wett. Mevrouw Yesim die sinds de aanvang van het eerste kerstfeest instond voor de bereiding van Sega Wett, MInsjet Abish, Shiro... werd in de bloemetjes gezet.  In de namiddag was er knutselen, grimme en kinderdans (kleine zaal via inkom)... en kon de innerlijke mens al versterkt worden met wafels, pannenkoeken. Het Ethiopsche bier was snel uitverkocht.(er is een nieuwe bestelling geplaatst voor volgend jaar)

Het boek "Ethiopia, Footsteps in dust and Gold" werd er voorgesteld aan een ruimer publiek. Arjan van Dijk overhandigde een exemplaar aan de Ethiopsche ambassadeur. De ambassade bood ook dit jaar weer een koffieceremonie aan.  Als bijzondere gast mochten wij Dr. Desta W.Yohannes verwelkomen. Zij is directeur generaal van Women's Affairs van het Ethiopische MInisterie van Buitenlandse Zaken.

Wenst u uitgenodigd te worden op het kerstfeest in 2015, gelieve dan uw naam en adres te bezorgen aan Finado Ethiopië (voor de editie 2013 werden ook uitnodigingen verstuurd door andere organisaties dan Finado. Deze adressen hebben wij echter niet in ons bezit)