Ethiopië nieuws

maandag, 18 september, 2023 - 17:46

Twee maal per jaar voorziet Finado een extraatje voor de petekinderen. In september is dit naar aanleiding van het Ethiopische Nieuwjaar en het begin van het nieuwe schooljaar.

Omdat olie niet enkel schaars maar ook zeer duur is hebben de Ethiopische medewerkers gezocht naar een leverancier die een grote hoeveelheid olie kon leveren op kantoor. Daar krijgen de families nu als extra een grote fles olie - een echt basisproduct in de Ethiopische keuken - mee naar huis.

Proficiat aan Misrak, Seyum en Lidiya

zondag, 17 september, 2023 - 14:24

Op 16 september trad Kurt Vervloet op met "Beter dan Elvis" in de Oude Schrijnwerkerij in Berlare. Kurt omschrijft zijn werk zelf als 'autoficitie'...

In een volle schrijnwerkerij kon bracht hij het zelfgeschreven stuk, vol ontroering en en vleugje humor.

De opbrengst van de avond gaat o.a. naar Yenetabet, een Ethiopische organisatie de kinderen in een precaire situatie (vluchtelingenkampen...) enkele uren spel en ontspanning brengt... , en naar het Nehemia Centrum voor Kinderen met autisme

zaterdag, 9 september, 2023 - 12:54

Met een volle zaal kon de avond niet meer stuk. 57 quizploegen verzamelden zich in een 'warm' CC Stroming...  Quizmaster van dienst was Oya Keskin.

Samen met Chirojongens Berlare organiseren we deze quiz voor de tiende keer.

We danken alle deelnemers, sympathisanten... en natuurlijk ook alle gulle sponsors.

maandag, 3 juli, 2023 - 09:55

10 Dames, geselecteerd door Finado en door AKCCCD gescreend op hun motivatie zijn op 30 juni begonnen met een eerste voorbereiding voor het starten van een eigen zaak. Vijftien dames en meisjes gingen hun reeds voor.

 

zaterdag, 8 april, 2023 - 15:43

De leerlingen van de lagere school Piux X kregen enkele weken geleden bezoek van Antoinne en Hilde. Die vertelden over de projecten van Finado in Ethiopië. Hilde kon getuigen uit de eerste hand was ze was in februari nog in Ethiopië.

Op 31 maart stapten de leerlingen van de lagere school Pius X te Zele dan ten voordele van de projecten van Finado in Ethiopië.  De helft van de opbrengst ging naar steun voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

 

donderdag, 30 maart, 2023 - 17:03

Finado organiseert in samenwerking met Yenetabet bedeling van brood in vluchtelingenkampen rond Debrebirhan

We laten lokaal broden bakken die dan aan de kinderen bedeeld worden.

De toestand in de vluchtelingenkampen in schrijnend door de aanhoudende stroom Amhara vluchtelingen die het Noorden van Ethiopië ontvluchten

De eerste foto's van de broodbedelingen bereikten ons deze week

 

donderdag, 30 maart, 2023 - 16:26

Zeshonderd leerlingen van Sint Vincentius Gijzegem stapten vandaag maar liefst 11 km voor de Finado Projecten in Ethiopië: het warme maaltijdenproject in Wonji Shoa, de aankoop van educatief speelgoed voor het centrum voor kinderen met autisme en de aanleg van een sportterrein in het tehuis van mevrouw Zewditu

Greta stapte de 11 km mee.

TV Oost kwam ter plaatse voor een nieuwsflash !

maandag, 27 maart, 2023 - 15:31

Een groep meisjes uit de finado peterschappen liep zondag 26 maart mee in de Woman 5K

De wedstrijd/ stratenloop door Addis Abeba wil gelijke rechten voor meisjes en vrouwen vooraan op de agenda plaatsen

zondag, 5 maart, 2023 - 17:01

De eerste graad middelbaar van het Sint Vincentius Instituut van Gijzegem stapt op 30 maart 11 km ten voordele van Finado Ethiopiëprojecten in Addis Abeba, Wonji en Debre Sina. Ze doen dit ten voordele van het Warme Maaltijden Project in Wonji, het werk van Yenetabet, een sportterrein voor Zewditu Meshesha en speelgoed voor het Nehemia centrum voor kinderen met Autisme.

zaterdag, 11 maart, 2023 - 17:47

Na de spelnamiddag door Yenetabet in het tehuis van Mevrouw Zewditu - die Finado mee ondersteunde - was de reactie van één van de opvoeders : "We hebben de kinderen nooit zo gezien, ze spelen zou uitbundig en zijn zo blij.... we kenden dat niet... het is alsof de kinderen vroeger opgesloten waren"

Het was ook een ongelofelijke namiddag 'ten huize Zewditu'.... iedereen is er als de kippen bij wanneer Yohannes begint met het vertellen van verhalen. Alle kinderen luisteren gespannen. Wanneer hij begint te zingen zingen alle kinderen mee uit volle borst....