Ethiopië nieuws

donderdag, 16 december, 2021 - 10:00

Het gewapend conflict tussen het TPLF (Tigriaans Volks Bevrijdings Front) en het Ethiopische regeringsleger en troepen uit Eritrea maakt duizenden slachtoffers aan beide zijden van het front. Het is gekomen tot een open oorlog. Lalibela dat het nieus haalde toen het TPLF de Unesco-werelderfgoedsite's veroverde ... en opnieuw toen de regeringstroepen de stad heroverden.... zou nu opnieuw in handen gevallen zijn van het TPLF. De luchthaven (toeristisch de belangrijkste samen met Gondar en Axum) zou zeer zwaar beschadigd zijn. 

dinsdag, 16 november, 2021 - 09:43

Vier mama's van petekinderen konden na een doorgedreven opleiding in samenwerking met Arat Kilo Child Care and Community Development een eigen zaak starten. Finado zorgde voor de nodige financiël omkadering. De bedoeling is om het project in 2022 uit te breiden naar tien mama's in de eerste helft van het jaar ... Een aanvraag voor subsidie is ingediend bij de Provincie.

maandag, 13 september, 2021 - 14:43

Je kan de alle nieuwsbrieven terugvinden op deze website. De laatste editie vind je natuurlijk ook hier.

maandag, 14 juni, 2021 - 09:45

Na de oproep van moeders en grootmoeders om te zorgen dat geen enkel kind nog met een lege maag de dag moet doorbrengen op school, werd keukengerei aangekocht en zorgden de dames van het oudercomité dagelijks voor een warme maaltijd voor de kinderen van de Emanuel School.

Nu werd, dankzij steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, Monidale Raad Gemeente Berlare, Rotary St. Gillis Waas, Rotary Wetteren een aanvang gemaakt met de bouw van een shelter en keuken, zodat de kinderen beschermd van de zon en regen hun maaltijd kunnen nuttigen.

zondag, 21 februari, 2021 - 17:48

In de Enchene Wenboro Woreda in de buurt van Debre Sina konden de Ethiopische Finado medewerkers deze week drie aftappunten en een reservoir openen. Daarmee krijgt een hele gemeenschap op enkele kilometer van Enchene voor de eerste keer toegang tot drinkbaar water.

Seyoum, Misrak en Lidiya gingen ter plaatse... en konden zelf van het veilig drinkwater proeven

donderdag, 4 februari, 2021 - 08:59

De Ethiopian Andinet school in Addis Abeba viert haar 60ste verjaardag.

Seyoum, Misrak en Lidiya waren uitgenodigd om de plechtigheden bij te wonen... Finado is dan ook een vaste partner van deze school in het hart van Addis Abeba.

dinsdag, 26 januari, 2021 - 11:42

Vandaag 26 januari 2020 kregen we de foto's van het afronden van het waterproject dat de bewoners van Tamaber Woreda Inchine Kebele voor het eerst moet voorzien van veilig drinkwater. Het project kon gerealiseerd worden dankzij o.a. de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, de Gemeente Berlare en de lokale overheden in Ethiopië. De begunstigden leverden zelf het overgrote deel van de handenarbeid nodig voor het aanleggen van de leidingen...

woensdag, 6 januari, 2021 - 08:52

Het warme maaltijdenproject dat o.a. tot stand kwam met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen is intussen op kruissnelheid. Na de oproep in november 2019 door mama's en grootmoeders om er voor te zorgen dat er niet langer kinderen de dag op school moeten doorbrengen met een lege maag... schoten we in aktie. Er werd een projectvoorstel geformuleerd. Door corona ging alles iets trager... maar bij de aanvang van het nieuwe schooljaar in septemebr 2020 werden potten en pannen aangekocht, een ruimte vrijgemaakt in de school... en nu koken mama's en grootmoeders als vrijwilligers...

dinsdag, 24 november, 2020 - 18:14

Nu reeds kan je hier de Finado Ethiopië Nieuwsbrief downloaden... en natuurlijk vallen ook de gedrukte versies binnenkort in de brievenbussen

Ethiopië gaat door een zware storm. Het conflict met de Noordelijke regio Tigray lijkt een bloedige ontknoping te kennen.

Onze medewerkers gaan verder met de uitbetalingen aan de petekinderen... dat kan nu ook weer direct aan de mama's van de kinderen

Finado heeft besloten om de uitbetalingen aan de peterschappen onmiddellijk met 50% te verhogen

 

donderdag, 29 oktober, 2020 - 17:32

Verleden schooljaar konden we de nieuwe klassen in Wonji Shoa afwerken... Om in regel te zijn met de coronamaatregelen (maximuum 25 leerlingen per klas) moesten er ook dringend extra schoolbanken komen. Deze werden begin oktober, kort na de late start van het nieuwe schooljaar geleverd.

Pagina's