Ecole Jean Jacques Legrand: Ecologisch sanitair

Het installeren van sanitaire voorzieningen zal de hygiënische toestand bij de school Jean Jacques Legrand optimaliseren en zal WASH gerelateerde ziektes voorkomen.

De school Jean Jacques Legrand werd opgericht voor kinderen (+700 ll) van kwetsbare gezinnen in Petit-Goâve. Omdat er een tekort is aan latrines bij de school, doet men hun behoefte op het schoolterrein. Dit veroorzaakt de verspreiding van onaangename geuren en besmettelijke ziekteverwekkers. FINADO en haar partner willen WASH gerelateerde ziektes voorkomen door  het optrekken van een duurzaam, ecologisch sanitair gebouw. Een waterpomp werd reeds voorzien en levert dagelijks zuiver water voor de school en de omliggende gemeenschap (1250 pers.). Via de daken  van de school leggen we een systeem aan voor regenwateropvang  in een reservoir voor het sanitair, het onderhoud en irrigatie.
Irrigatie en het gebruik van ecologisch verantwoorde meststoffen zullen de voedselproductie verhogen. Het bufferen van regenwater tijdens regen- en orkaanseizoen  zal de wateroverlast op het terrein verminderen. Het sanitair zal de hygiënische toestand verbeteren en het terrein zal onbezoedeld blijven. Een sanitaire uitrusting, deels voor jongens, deels voor  meisjes, zal ervoor zorgen dat meisjes tijdens de menstruatie ook naar school blijven komen.
De school doet ook dienst als gemeenschapslokaal.

Begindatum van het project:   01/07/2024

Einddatum van het project:   01/04/2025